Latest Movie :
Recent Movies

Yeni Taht Oyunları dizisi “House of the Dragon” - Targaryen Ailesi’nin geçmişini anlatacak

Yeni Taht Oyunları dizisi “House of the Dragon”


Game of Thrones son yılların en çok konuşulan ve izlenen dizilerinden biri oldu. Tabii, dizi finalinin birçok hayranını hayal kırıklığına uğratmasını saymazsak. Başarısız dizi finali bile dizinin kendisi kadar ses getirdi ve konuşuldu.

Durum böyle olunca HBO altın yumurtlayan tavuğunu hiç keser mi? 2017’den bu yanan zaten yeni bir Taht Oyunları dizisi üzerinde çalışılıyordu. Ancak o proje durduruldu ve yeni bir proje HBO’dan onay aldı.

HBO, yeni bir Taht Oyunları (Game of Thrones) dizisi için 10 bölümlük bir sipariş verdi. Yeni dizi ise bizim izlediğimizden, yeni orijinal diziden önce yaşanan olaylara odaklanacak. Yeni öncül (prequel) dizi Targaryen sivil savaşını anlatacak.

Bu arada bu yeni dizi, daha önce ilan edilen ile aynı değil. Eski proje iptal edildi ve HBO da bu yeni dizi ile devam etme kararı aldı.

İlgili -  Yeni “The Walking Dead” dizisi ve diziden ilk kareler

Yeni Game of Thrones dizisi ve posteri


Yeni “Game of Thrones” dizisinin ilk bölümünü ise Emmy ödüllü Miguel Sapochnik yönetecek. Sapochnik, daha önce çok övülen “Battle of the Bastards,” “Hardhome” ve “The Long Night” gibi bölümleri yönetmişti.

Bu yeni dizinin senaryosunu ise yazar George R.R. Martin ve Ryan Condal yazdı ki aynı zamanda dizinin yapımında da görev yapacaklar.

“Fire Will Reign” (Ateş Hüküm Sürecek) altyazılı dizinin posteri de artık yayımlandı.

Yeni Taht Oyunları dizisi “House of the Dragon”


HBO yöneticisi Casey Bloys konu hakkında şöyle konuştu: “Taht Oyunları evreni hikâyelerle zengin. Targaryen Ailesi’nin geçmişini öğrenmek için sabırsızlanıyoruz.”

House of the Dragon, Targaryen ailesi ve sivil savaşı anlatacak


“House of the Dragon” ismi verilen yeni dizi Martin’in “Fire & Blood” kitabına dayanıyor. Burada Targaryen Ailesi’nin yaklaşık 150 yıla dayanan tarihi anlatılıyor. Dizinin yapımcılarından Bryan Cogman, daha önce başka bir proje geliştirmişti. Ama bu projede farklı bir zaman dilimine odaklanılıyordu. Yeni dizi ise daha geniş bir tarih aralığını anlatacak.

“House of the Dragon”deki olaylar sonuç olarak “The Dance of the Dragons” olarak da bilinen Yedi Krallık’taki büyük bir sivil savaşa doğru ilerleyecek. Bu savaşta Targaryen ailesinin iki rakip kolu bir birine girmişti.

Orijinal dizinin yıllarca izleyiciyi ardından sürükleyip daha sonra hayal kırıklığına uğratmasından sonra bu yeni dizi konusunda pek de hevesli değilim. İlk önce serinin kitaplarını okumayı düşünüyorum. Kitaplarla ilgili incelemeler “Okuduğum Kitaplar” bloğunda yer alacak.

Ringonun Dönüşü (1965)



Evine dönen bir birlik görevlisi, evinin Meksikalı haydutlar tarafından istila edildiğini öğrenir ve düzeni geri getirmek ve karısının kendisine sadık olup olmadığına emin olmak için çeteye sızar.

Nevadalı (1950)



Gizemli bir yabancı, yasadışı banka soyguncusu ve açgözlü bir çiftlik sahibi bir araya geliyor.

Gurur Ve İhtiras (1957)



Napolyon Savaşları sırasında, Fransızların güçlü bir top çalmasını önlemek için İspanya'ya bir İngiliz kaptan gönderilir.

Bozgun (1986)



Missouri Breaks, Marlon Brando ve Jack Nicholson'ın başrol oynadığı 1976'lı bir Amerikan western filmi. Film, Randy Quaid, Harry Dean Stanton, Frederic Forrest, John McLiam ve Kathleen Lloyd'un performanslarını destekleyen Arthur Penn tarafından yönetildi.

Uzun Sürücüler (1980)



Long Riders, Walter Hill'in yönettiği 1980’li Amerikan Western filmi.

Hırsızlar ve Günahkarlar (2012)



Tren istasyonunda görev yapan Çinli işçiler, burada iş yapmak yerine ciddi bir altın soygununu yaptıkları söylenir. Denilenlere göre Çinliler büyük bir altın vurgunu yapmış ve dikkat çekmemek için burada çalışmaktaydı. Bu durumu duyan ve altınları onların elinden alıp zengin olmak isteyen iki acemi kovboy, pusuya yatıp onları beklemekteydi. Fakat, bir zaman sonra bulundukları yere kasabanın en azılı kovboyları da gelince altınların peşinde bir tek kendilerinin olmadıklarını anlarlar.

Gece Bekçisi (1997)



Danimarkalı yönetmen Ole Bornedal, 1994’te kendi ülkesinde çektiği Nattevagten adlı gerilim filmiyle bir anda dikkatleri üzerinde toplamış, bağımsız film festivallerinin gözdesi olmuştu. Nattevagten’in başarısı Amerikalı yapımcıların da gözünden kaçmadı. Bu sayede yönetmen 1997’de Amerikalı oyuncularla kendi filminin yeniden çevrimine imza attı. Böylece Nightwatch / Gece Bekçisi çıktı ortaya. Neyse ki Bornedal, Gece Bekçisi’nin ne yönetmenliğine ne de senaryosuna kimseleri dokundurmadı, filmi tıpkı önceden olduğu gibi kendi yöntemleriyle kotardı. Bu sebepten olsa gerek, Gece Bekçisi izlendikten sonra çeşitli kareleriyle beyninizde daha uzun yıllar yaşayacak bir yapıya sahip. Örneğin, Ewan McGregor’ın rol aldığı morg sahnelerini hatırlamak hala fazlasıyla tüyler ürpertici. Film, bir hukuk öğrencisi olan Martin’in bir morgda gece bekçisi olarak işe alınmasıyla başlıyor. O sıralar şehirde kol gezen ölüsevici bir seri katilin varlığı, Martin’in çalıştığı morgu hedef tahtası haline getiriyor. Martin, asla yerinde olmak istemediğiniz bir karakter. Her gece tüm cesaretini toplayıp, ölülerin bulunduğu odayı dikkatlice kontrol etmek zorunda. İşin içinde bir seri katil de olduğu için, morgun güvenliği ekstra önem taşıyor. Üstelik katilin bıraktığı ipuçları bir şekilde tüm şüpheleri Martin’in üzerinde topluyor. Bu yüzden hem katilden kaçmak hem de polisin şüphelerini haksız çıkarmak zorunda. Kayda değer bir oyuncu kadrosunu bir araya getiren Bornedal, orijinal filmin çizgisinden dışarı çıkmamak için özel bir çaba sarfetmiş.

Kış Şahini (1975)



Winterhawk, Charles B. Pierce'in yönettiği ve Leif Erickson, Woody Strode, Denver Pyle, L.Q. Jones, Michael Dante ve Elisha Cook Jr. Senaryo, çiçek hastalığı bulaşmış kabilesi için yardım almaya çalışan Blackfoot kabilesinden bir Kızılderili şefle ilgilidir. Yardım istediği insanlar tarafından ihanete uğrar.

Yeni “The Walking Dead” dizisi ve diziden ilk kareler

Yeni The Walking Dead dizisi


AMC, yeni bir “The Walking Dead” (TWD) dizisi ile hayranlarının karşısına çıkıyor. Yeni diziden ilk kareler artık yayımlandı. Peki, yeni dizi ne anlatacak, hangi zamanda geçiyor? Bu ve diğer ayrıntılar bu yazımızda.

Yeni “The Walking Dead” dizisi 2020’de geliyor


“The Walking Dead” (Yürüyen Ölüler) son yılların en başarılı zombi, kıyamet sonrası konusunu işleyen korku türü dizilerinden biri. TWD bu yıl 10. Sezonu ile izleyicisinin karşısına çıkacak. Ana karakterlerinden birçoğunu kaybetmesine rağmen (mesela Rick Grimes, Carl Grimes, Glenn Rhee ve diğerleri) dizi hala ilgiyle izlenmeye devam ediyor.

Bütün bunlara ek olarak TWD dünyası kardeş dizilerini de üretmeye devam ediyor. Bunlardan ilki Fear the Walking Dead, 2015 yılından yayımlanmaya başlanmış ve yakın bir zamanda da beşinci sezonunu tamamladı.

AMC ise şimdi yeni bir “The Walking Dead” dizisi çıkarmaya hazırlanıyor. Dizinin ismi henüz netlik kazanmadı. Ancak AMC diziden ilgi çeken ilk kareleri, fotoğrafları yayımladı.

İlgili - Rick Grimes’a ne oldu ve The Walking Dead yönetiminden 3 film açıklaması

Yeni The Walking Dead dizisi


Yeni TWD dizisi ve oyuncu kadrosu


Diziden ilk karelerle birlikte, oyuncu kadrosunda da kimler olacağı açıklanmaya başlandı. Dizide yer alacak isimler ve karakterlerinin isimler şu şekilde: Aliyah Royale (Iris), Alexa Mansour (Hope), Annet Mahendru (Huck), Nicolas Cantu (Elton), Hal Cumpston (Silas) cw Nico Tortorella (Felix).

Bu arada yeni dizinin, ilk zombi salgınından 10 yıl sonraki bir dönemde geçeceği bildirildi. Bu da şu demek oluyor ki orijinal The Walking Dead dizisinin şu an bulunduğu zaman diliminde geçecek.

Henüz ismi belirlenmeyen bu yeni dizi 2020 yılının ilkbaharından TWD hayranları ve izleyicilerle buluşacak.

Yeni The Walking Dead dizisi


Yeni dizinin konusu ve sinopsisi


Şimdiye kadar açıklanan bilgilerden şunu biliyoruz. 2020 yılının ilkbaharında çıkacak dizinin iki kadın ana karakteri var. Karakterlerin hepsi de zombi çağının ilk nesli ve bulundukları ortam ve koşullar, hepsini temelden değiştirecek. Bazıları iyi ve bazıları da sonsuza kadar kötü temsillerine bürünecek.

Korku türü dizinin ilk 10 bölümü, geçtiğimiz yaz aylarında Virginia’da çekildi.

Fotoğraflar: Sarah Shatz ve Jojo Whilden /AMC. Daha fazla fotoğraf için AMC sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Zoro (1975)



İspanyol vali Nueva Aragon kendini yolsuz Albay Huerta’nın demir yumruğunun altında buldu ve maskeli bir kahraman olarak adalet getirmeye söz verdi.

Mağara Adamı (1981)



Mağara Adamı, Carl Gottlieb'in yazdığı ve yönettiği ve Ringo Starr, Dennis Quaid, Shelley Long ve Barbara Bach'ın başrol oynadığı, 1981 yılında yayınlanan bir Amerikan komedi filmi.

Kahraman (1988)



Danny O'Brien, ünlü suçlu Simon Moon ile tekrar savaşıyor. Üç yıl önce, O'Brien tek elle Simon'u ele geçirmiş ve herkes tarafından Kahraman olarak ilan edilmişti. Simon hapisten kaçtıktan sonra tekrar kadınları öldürmeye başladı ve onu durdurabilecek tek adam O'Brien.

Ay Üssü (1997)



Evrendeki en tehlikeli suçlular, Dünya Dışı Cezaevi'nden kaçar.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Film İzle - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger