Latest Movie :
Recent Movies

Oda (2014)



Güney Carolina'nın kırsal bölgesi. Amerikan İç Savaşı sonrası, Augusta ve ergenlik çağındaki kız kardeşi Louise ve genç köleleri Mad, aile çiftliğini işletmek üzere dağlarda tek başına bırakılmışlardır. Ailenin erkekleri yani diğer kardeşler ve babaları savaşmak üzere evi terk etmişlerdir. Hiçbirinden haber alınamamaktadır. Çiftlikte kendi hallerine bırakılan kadınlar gelecekleri konusunda endişelidirler. İçlerinden biri hastalanınca Augusta, yakınlardaki kasabaya ilaç aramak için evden çıkar. Arayışı sırasında kasabaya korku saçan ve Birlik Orduları'na katılmayı başarmış iki Yankee izcisiyle karşılaşır. Augusta ne yapıp edip onlardan kaçmayı başarır. Fakat onu çiftliğe kadar takip etmişlerdir. Bu sırada çiftlik içindeki kadınların da birbirleri arasında süregelen ayrı bir çekişme söz konusudur.

Allah Affeder Ben Etmem! (1967)

The Comfort of Strangers (1990)



Ian McEwan'ın aynı adlı romanından uyarlanmış filmde, bir çift Venedik'e tatile gider. Bu sırada çiftin izlendiğini farkederiz. Tatil boyunca yaşadıkları rutin günler küçük bir kırılmayla değişene dek her şey normaldir. Ta ki bir akşam tuhaf bir yabancı, onlara kendisine eşlik etmelerini teklif edene kadar.

İpten Dönenler (2012)



Gizemli bir silahşor olan Aman (Wesley Snipes), oğlunun yaşaması için Tanrı'ya ettiği yeminden dönen bir rahibenin çocuğudur. Bu durum Aman'ın üzerine bir lanet getirmiştir. Öyle ki, onun silahıyla can veren tüm ölüler tekrar dirilmektedir. Bir süre sonra, önceki kurbanlarından acımasız Kansa'nın (Kevin Howarth) başını çektiği bir grup yaşayan ölü (zombi) Aman'ın peşine düşer. Bu amansız mücadelede yanında yer alması için genç bir savaşçıya ihtiyaç vardır. Bu yeni öğrenci de Fabulos'tan (Riley Smith) başkası değildir.

İntikam (2014)



Film, 1870'li yıllarda hemen hemen her alanda dünyann merkezine oturan ülkelerden birinde geçiyor: Amerika Birleşik Devletleri. Hikayenin kahramanı olan göçmen kendinden beklenmedik bir şekilde hareket ederek ailesini öldüren katili soğukkanlılıkla öldürerek intikamını alır. Ancak bu yaptığı, bölgedeki en azılı çetelerden birinin başındaki kişiyi özellikle çok sinirlendirir. Çete ile oluşan gerginlik esnasında en yakınları tarafından ihanete uğrayan kahramanımız, çeteyle tek başın yüzleşmek ve savaşmak zorunda kalacaktır.

Öldüren Sis (2007)



Kasabaya sanki başka bir dünyadan gelmiş izlenimi veren tuhaf bir sis tabakasının çökmesi üzerine korku ve panik içinde süpermarkete sığınan kasaba halkı arasında David Drayton ve küçük oğlu Billy de vardır. Koyu ve kalın sis tabakasının içinde esrarengiz bazı yaratıkların pusuya yatmışçasına gizlendiğini ilk fark eden David olmuştur. Bu dünyaya ait olmayan öldürücü, korkutucu yaratıklardır bunlar… Kurtuluş ise marketteki herkesin hep birlikte hareket etmesine bağlıdır. Ancak insan doğası hesaba katılınca hep birlikte hareket edebilmeleri mümkün müdür? Markete sığınan kasaba halkının korkuya kapılarak paniklemesi üzerine mantık devre dışı kalırken David kendisini en çok neyin korkuttuğunu merak etmeye başlamıştır: Sisin içinde pusuya yatmış canavarlar mı, yoksa marketin içindeki, daha düne kadar arkadaşı, komşusu bildiği insanların sergilediği tutarsız davranışlar mı?

Ödül Avcısı (2013)



Büyük şirketlerin dünya devletlerini ele geçirmesinin üzerinden yaklaşık 20 sene geçmiştir. Güç ve paraya olan açlıkları, şirketlerin kendi aralarında başlayan ve global olarak yayılan bir savaşa neden olmuştur. Bu karanlık çağın küllerinden doğan dokuz kişilik bir ekip, süregelen korkunç yıkıma ve yapılan tüm haksızlıklara son vermek adına, tüm beyaz yakalı suçluları ölüm ile cezalandırmaya başlar. Kurumsal açgözlülük vebasına son vermeyi amaçlamaktadır.

Çılgın Marslılar (1996)



Dünyaya saldırmanın zevkli olacağı konusunda fikir birliğine varmış görünen marslılar eğlence yaşamak için dünyadaki tüm binaları yıkmakta ve üstelik onlarla fotoğraf bile çektirmektedirler. Bu çılgın, büyük kafalı uzaylı yaratıkları biri durdurmazsa dünyayı yerle bir edeceklerdir!!

Ip Man (2008)



Bruce Lee'nin Sifu'su (ustası) Ip Man'in (Yip Man)biyografisi Ip Man - The Movie Kung Fu kökenli savunma tekniği WingChun'un 200 yıllık tarihine ışık tutuyor. Yim Wing Chun tarafından ortaya çıkarılan savunma teknikleri bütünü Wing Chun savunma sporlarının aksine gösteri amaçlı yapılan, müsabakaları düzenlenen birspor değil. Rakibe hiç darbe şansı vermeden rakibi bertaraf etme amaçlıWing Chun'un bu filmde seyirciye eşsiz bir seyir zevki yaşatması bekleniyor.

Çöl Aslanı (1956)



Eski bir Konfederasyon askeri olan Ethan Edwards Amerikan İç Savaşı'ndan döner ve erkek kardeşinin Texas sınır yerleşim bölgesindeki evine gelir.Ancak yıl 1868'dir. İç savaş biteli 3 yıl olmuştur.Üzerinde hala Güneyli üniforması ve silahlarını taşıyan Ethan'ın bu süre içinde ne yaptığı çok açık değildir.Kendisinden başka kimseye güvenmeyen ve yalnızlığı seven bir insan olan Ethan örflerini ve dillerini çok iyi bildiği kızılderililere karşı içinde büyük bir nefret beslemektedir. Uzun süre aynı yerde kalamayan Ethan bir ara Texas Muhafızları 'nın oluşturduğu geçici bir birliğe katılarak Komançilerin peşine düşer. Döndüğünde ise kızılderililerin eve baskın yapıp kardeşini ve karısını öldürerek iki yeğenini kaçırmış olduklarını görür. Kaçırılan kızlardan Debbie'nin hala hayatta olduğunu öğrenen Ethan, kardeşinin evlat edinmiş olduğu yarı kızılderili Martin Pawley'le birlikte saplantılı bir kararlılıkla yeğeni ve onu kaçıran Komançi şefinin peşine düşerler. 5 yıl boyunca Bütün Batı Amerika'yı baştan başa bıkmadan yılmadan dolaşırlar. Martin'in amacı üvey kızkardeşini sağ salim eve getirmekken kalbi kızılderili nefreti ile dolu Ethan'ın amacı o kadar belirgin değildir. Uzun bir süre kızılderililerin arasında kalmış bir beyazın saflığını muhafaza edemiyeceğini onun da artık bir kızılderili sayılması gerektiğini düşünür. Bu bağlamda yeğenini bulduğunda onu kurtaracak mıdır yoksa öldürecek midir?

Zorro (1998)




Don Diego Dela Vega nın California da efsanevi ve romantik bir kahraman Zorro olarak, İspanyol zulmüne karşı savaşmaya başladıktan bu yana tam yirmi yıl geçmiştir. Yıllarını hapiste geçiren Don Diego, güçlü İspanyol Vali Don Rafael Montero yu durdurabilmek için bir çare bulmak zorundadır. Aklına gelen ilk çözüm ise gerçekten mükemmeldir. Kendine bir halef bulacak ve onu yeni Zorro olarak yetiştirerek İspanyolların belası haline getirecektir. Bu amaçla işe koyulan Don Diego belalı bir geçmişe sahip olan haydut Alejandro Murieta yı bulur. Genç adamı adeta yeniden yaratan Don Diego, ezeli rakibi Don Montero ya unutamayacağı bir ders vermek amacındadır...

Zaman Polisi (1994)



2004 yılında, zaman yoluculuğu sadece bir gerçeklik değil, geçmişi iktidar ve kar hırsı için değiştirmek için de bir fırsattı. Jean-Claude van Damme, şaşırtıcı özel efektler, romantizm ve cinayeti birleştiren bilim-kurgul gerilim filminin başrolünde. Ron Silver da bu filmin yan rollerinde muhteşem.

Yırtık Rahibe (1992)



Akademi ödüllü Whoopi Goldberg (Ghost), peşinden koşan çetenin bakacağı, akla en son gelecek yer olan sessiz bir manastıra saklanmak zorunda kalan küstah bir salon şarkıcısını canlandırmaktadır. Manastırda, aykırı davranışlarıyla bir sürü sadık taraftar toplar ve çok geçmeden rahibelerin ruhsuz kilise korosunu, danslı, şarkılı, capcanlı bir müzik korosuna çevirir.

Yağmur Adam (1988)



Bir ithal araba satıcısı olan Charlie, başkalarının düşüncelerine saygı duymayan bencil ve fırlama bir şehir çocuğudur. Babasının öldüğünü haber alan Charlie, cenazesine gittiğinde, babasının 49 model bir Buick Roadmaster hariç tüm mirasını bir vakfa bıraktığını öğrenir. Kendi hakkı olduğunu düşündüğü bu paradan bir pay alabilmek için bu vakfı ziyaret eden Charlie, buranın özürlülerle ilgilenen bir kurum olduğunu öğrenir.

Yaralı Yüz (1983)



Tony Montana isimli Kübalı suçlu, Miami’ye gelip uyuşturucu lordu Robert Loggia’nın emrinde çalışmaya başlar. Montana’nın hırsı ve öfkesi basamaklaı hızla tırmanıp büyük bir şuç şebekesinin başı olmasını sağlar. 170 dakikalık film, uyuşturucu dünyasının gizli kapılar ardında dönen çarklarından başlayarak suç dünyasını gözler önüne serer. Howard Hawks’ın 1931 tarihli aynı isimli filminden uyarlandı. Brian De Palma’nın yönetmenliğini yaptığı filmin senaryosu da Oliver Stone’a ait. Hem türün hem de yönetmenin başyapıtlarından biri. Al Pacino’nun ders niteliğindeki performansını ve müziklerini de ayrı ayrı belirtmek gerek tabii.

Van Helsing (2004)



Hayatını insanların huzuruna ve kötü kahramanların sonuna harcayan kahramanımız Van Helsing, artık uzun yollar kat ederek Transilvanya'daki büyük sırrı çözmek için yola koyulmaktadır. Ancak busefer karşısında sıradan bir katil ya da dev adam yoktur, bu sefer yok etmek zorunda olduğu kişi kendisinin 400 yıl önce öldürdüğü Dracula'dır.

Vahşi Atlar (2015)



Bir dedektif, 15 yaşında kaybolmuş bir çocuğun davasını tekrar açar ve çocuğun cinayete kurban gittiğinden şüphelenmeye başlar ve olaya yerel bir çiftlik sahibi de dahildir.

Trendeki Yabancı (1951)



Ünlü bir tenisçi olan Guy Haines (Farley Granger) ile babasından nefret eden ve değerli arsasına bir an önce sahip olmak isteyen Bruno Antony (Robert Walker) tesadüfen trende karşılaşır. Bruno Antony, tenisçi Guy Haines’in hayatını gazete ve dergilerden bilmektedir ve karısı Miriam Joyce Haines (Kasey Rogers) ile boşanmak istediğini okumuştur. Antony, tenisçi Haines’e Çapraz cinayet önerisinde bulunur. Tenisçi babasını, o da tenisçinin karısını öldürecektir. Antony, bu öneriyi yerine getirir fakat tenisçi yapmamıştır. Cinayete zorlanan tenisçi Guy Haines’in hikayesi devam edecektir.

Tibet'te Yedi Yıl (1997)



Avusturyalı Heinrich Harrer, II. Dünya Savaşı yıllarında ülkesinden uzaklaşarak Himalayalar'a gider. Tibet yakınlarındaki yasak bölge Lhasa'ya ulaşan Harrer'ın aklı henüz hiç görmediği çocuğundadır. Tibet'e kaçan Harrer, burada çocuk yaştaki kutsal lider Dalai Lama'yla tanışır ve Tibet halkının Çin'den gördüğü zulme tanık olur. Dalai Lama ise halkının onurunu düşünmekte ve Harrer'ın da yardımıyla sürekli kendisini eğitme ve geliştirme çabasındadır.

Yaşıyorlar (1988)



Hayatını sürdürebilmek için yolu büyük şehre düşen John bir inşaatta çalışmaya başlar. Orada tanıştığı arkadaşı onu yaşadığı mahalleye götürür ve John orada korkunç bir keşif yapar. Tüm dünyan uzaylılar tarafından istila edilmiştir... Ve tek sahip olduğu onları görebildiği gözlüğü ve tüfeğidir.

Taps (1981)



Filmde bir grup askeri lise öğrencisinin okullarının kapatılmak istenmesine karşılık olarak okulu ele geçirmelerini anlatılır.

Taksi (1998)



Hız tutkunu olan Daniel, pizza dağıtıcılığını bırakarak bir takside şoför olarak çalışmaya başlar. Kullandığı arabanın güçlü motoru ve hızı sayesinde polis radarlarına bile yakalanmaması Daniel i haddinden fazla heyecanlandırmaktadır.Fakat Her şey polis memuru Emilien ile tanışınca farklı bir hal alır. Ehliyet sınavında başarılı olamayan Emilien, DAniel den bazı suçluları yakalaması için yardım ister. Aksi taktirde arabası elinden alınacaktır. Daniel bir anda kendini maceraların içinde bulur.

Son Durak (2000)



Alex lise arkadaşları ile beraber Paris'e gezmeye gitmeye hazırlanmaktadır. 180 numaralı uçağın düşüşünü önceden gören Alex arkadaşlarını uyarır. Uçağa binmenin iyi bir fikir olmadığına ikna eder ve uçak da gerçekten düşer. Böyle bir kazadan kurtulmalarına rağmen arkadaşları garip bir şekilde bir bir ölür.Cinayetlerin yerini ve zamanını önceden sezmeye başlayan Alex ölüme karşı koymaya çalışır.

Siyah Giyen Adamlar 2 (2002)



İlk filmin başarısından sonra, yönetmeninden oyuncularına aynı kadroyu koruyarak karşımıza çıkan Siyah Giyen Adamlar 2'de, 'cool' kahramanlarımız Kay ve Jay dört yıllık bir aradan sonra maceralarına geri dönüyorlar. Bu dört yıllık sürede çok şey değişmiş; ilk film, Kay'in sevdiği kadına kavuşup normal bir hayat yaşayabilmesi için ortağı Jay tarafından hafızasının silinmesiyle sonlanmıştı. Nitekim bu film, Jay'in ideal ortağı bir türlü bulamadığı Siyah Giyen Adamlar örgütünden çalışmaya devam ettiğini öğrenmemizle açılıyor. Sıradan bir cinayet olayını araştıran Jay, Serleena isimli, güzel bir kadın kılığına girmiş bir yaratığın dünyaya yerleştirmeye çalıştığı cihaz aracılığıyla birçok gezegene hükmedebilecek bir güce ulaşmaya çalıştığını keşfeder. Serleena'nın bu planını engelleyebilecek bilginin Kay'in silinmiş hafızasında gizli olduğunu öğrenen Jay, eski ortağını yeniden örgüte kazandırmalı ve ona silinmiş hafızasını yeniden yüklemelidir.

Siyah Giyen Adamlar (1997)



Onlar evrendeki en iyi gizlenen sırdır. Yüksek bütçeler ayrılmış olmasına rağmen, gayriresmi hükümet bürosu için çalışan 'K' (Tommy Lee Jones ) ve 'J' (Will Smith ) Siyah Giyen Adamlar'dır, göç servisinden sorumludurlar ve yerküremize yabancı herşeyin düzenleyicisidirler. Onlar sizin en iyi, son ve tek savunma hattınızdır. Gizlilik içinde çalışırlar ve Siyah Giyerler... Onlar Siyah Giyen Adamlar'dır. Dünyayı evrenin pisliklerinden korumaktadırlar.

Silverado (1985)



Kevin Kline, Scott Glenn, Kevin Costner ve Danny Glover, bu filmde uyuşuk Silverado kasabasına yolları düşen dört sıradışı kahramanı canlandırıyorlar. Kasabanın kanunsuz şerifi ve haydutların başı, ailelerini ve arkadaşlarını tehdit etmektedir. Dört kovboyun yakınlarını kurtarmak için önce birbirlerini hapisten çıkarmaları, sonra da gerçek dostlarının kim olduğunu öğrenmeleri gerekmektedir.Lawrence Kasdan`ın modern bir klasik sayılan bu westerninin yenilenmiş versiyonu. Birbirlerine hiç benzemeyen dört yabancı, kötülükler kralı haline gelmiş Şerif ve çetesini devirmek üzere bir araya gelir.

Schindler'in Listesi (1993)



Tam yedi dalda Akademi ödülü kazanan Schindler'in Listesi, En İyi Film ve En İyi Yönetmen başta olmak üzere pek çok kez ödülle onurlandırıldı. Film soykırım zamanında 1100'den fazla Yahudi'nin hayatını kurtaran Nazi Partisi'ne üye, çapkın ve savaş yanlısı olan esrarengiz Oscar Schindler'in tarihten hiçbir zaman silinmeyecek olan gerçek hikayesini anlatıyor. Bir Steven Spielberg filmi olan Schindler's List, tüm zamanların en saygı duyulan, en şerefli filmlerinden biri olarak sinemanın yapıtaşlarından biri oldu ve tarihteki yerini aldı. Tam ydi dalda Akademi Ödülü kazanan film. En İyi Film ve En İyi Yönetmen başta olmak üzere daha pek çok kez ödülle onurlandırıldı. Bunlardan bazıları Bafta, New York Film Eleştirmenleri, Ulusal Eleştirmenleri Birliği, The National Board of Review, yapımcılar Derneği, Los Angeles Film Eleştirmenleri, Chicago, Boston ve Dallas Film Eleştirmenleri tarafından En İyi Film Ödülü, Christopher Ödülü. Hollywood Yabancı Basın Birliği Altın Küre Ödülü, Ayrıca Steven Spielberg'e takdim edilen Amerikan Yönetmenler Birliği. Film, soykırım zamanında 1.100'den fazla Yahudinin hayatını kurtaran Nazi partisine üye, çapkın ve savaş yanlısı bir adam olan esrarengiz Oscar Schindler'in tarihten hiçbir zaman silinmeyecek olan gerçek hikayesini anlatıyor. İnsanlık tarihin kara dönemlerinden biri olarak anılacak bir zamanda yaptığıyla farklılık yaratan bir adam ve bu soykırımdan kurtulmayı başabilmek bir zafer hikayesi midir? Steven Spielberg tarafından yönetilen film, En iyi Senaryo. En İyi Görüntü Yönetmeni, Müzik, Kurgu ve Sanat Yönetmeni ödülleri kazanırken, Liam Necson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall. Jonathan Sagella ve Embeth Davidtz de filmdeki performanslarıyla büyük alkış aldı. Görüntü kalitesinin yenilenmesi, 5.1 digital ses ve yepyeni özel seçenekleriyle koleksiyonunuzda mutlaka olması gereken bir başyapıt.

Rocky 4 (1985)



Rocky Balboa, dostu Apollo Creed'e Rus devi Ivan Drago ile yapacağı maç için yardım eder. Fakat insanüstü boksör Drago, maç esnasında Creed'i öldürür. Balboa, Drago ile bir maç ayarlayarak dostunun intikamını almaya karar veririr. Fakat şimdi karşısında Rus yapımı bir makina vardır ve savaş, onun sert iklimli topraklarında gerçekleşecektir. 1985 tarihli Rock 4, serinin en fazla ilgi çeken filmlerinden biri oldu. Özellikle Amerika ile Sovyetler arasında, ring düzleminde yaratılan rekabetin, promosyon çalışmaları sırasında yeni bir dünya savaşı şeklinde sunulması da bunda etkili oldu. Kamera arkasında da Stallone'yi gördüğümüz film, bir 80'ler klasiği olan Brigitte Nielsen'e de yer veriyor kadrosu.

Rocky 2 (1979)



Adı sanı duyulmamış amatör boksör Rocky Balboa, Dünya Ağırsiklet Güreş Şampiyonu Apollo Creed'i devirerek herkesi şaşkınlığa sürüklemiş, iyi paralar kazanmakla birlikte, adının da duyulmasını sağlamıştır. Maçın fırtınalarının ardından kendisini konforlu aile yaşantısına veren Rocky, Creed'in yeni bir maç teklifini reddemez, ve yüzyılın rövanşı için geri sayım başlar..

Rocky (1976)



Sıradan bir adam olan Rocky Balboa boş zamanlarında yaşadığı küçük şehrin yerel kulüplerinden birinde boks yapan amatör bir boksördür. Amerika'da yeni yılın boks maçlarının programları tamamlanmak üzeredir, ancak Apollo Creed isimli yenilmez boksör sakatlanmıştır. Bu başarılı boksörün önerisi üzerine turnuvaya adı duyulmamış amatör bir boksör alınacaktır. Bu isim de Rocky'den başkası değildir. Rocky artık yılın en önemli maçının aktörlerinden biridir ve bu zorlu hazırlanma sürecinde en büyük yardımcısı antrenörü Mickey ve büyük aşkı Adrian olacaktır. Rocky bu ilk filmiyle izleyiciyle buluşmuş ve tüm dünya tarafından ayakta alkışlanmıştı. Ardından çekilen devam filmleriyle bir seriye dönüşen bu yapıt, aynı yıl 10 kategoride Oscar ödülüne aday olup bunlardan üçünü kazanmıştır.

Robocop 2 (1990)



İlk Robocop filmindeki Kahraman yarı Robotu canlandıran Peter Weller 1990 yapımı bu filmde tekrar canlandırıyor.Bu kez nükleer madde üreten bir çete lideri olan Kane'e ve onu destekleyen bir işkadınına karşı mücadele ediyor.

Robocop 1 (1987)



Geleceğin detroitinde şehir dev bir şirket tarafından yönetilmektedir ocp adı verilen şirket suçla savaşmak için bir robot üretir.fakat üretilen robat büyük başarısızlıktır.şirket kaybettiği güveni yeniden geri kazamak için yeni projeler arar.bir çete savaşında çatışmada öldürülen başarılı ve cesur polis memuru alex murphy'nin bedeni çelikten yapılmış bir robatla birleştirilir.ve ona robocop adı verilir.artık o şehrin yeni koruyucusudur. kısa zamanda müthiş şekilde halk ve polis merkezi tarafında büyük bir sevgisini kazanır.o artık suç lordu boddickerin en büyük sorunu olacaktır.

Protesto (1995)



Protesto (La Haine) Mathieu Kassovitz'in 1995 yılında çektiği Fransız filmi. Film, Paris'in gettolarında yaşayan biri pied-noir (Said), biri yahudi (Vinz), biri ise siyahi (Hubert) üç arkadaşın hikâyesini konu alarak, Fransa'da gettolarda yaşayan gençlerin hayatından bir kesit sunmaktadır. Tamamı siyah beyaz çekilen filmde Yahudi Vinz, siyahi Hubert ve Arap Said Paris'in varoşlarında yaşayan üç gençtir. Arap asıllı Abdel polisin saldırısına uğrayınca varoşlarda tansiyon yükselmeye başlar. Bu arada Vinz bir polisin düşürdüğü silahı bulur. Genç adam, Abdel'in intikamını almaya kararlıdır. Kassovitz'in filmi ırkçılığa ve sosyal sınıf farklılıklarına yaptığı göndermeler nedeniyle hem Fransa'da hem de dünyada oldukça ses getirmiştir. Film, siyah-beyaz çekilmiş olmasının yanı sıra müzikleri (örneğin, patronla derdini anlatan Jamaikalı'nın söylediği şarkı gibi) ve görece kısa olması gibi özellikleri nedeniyle vurucu bir atmosfer yaratıyor.

Oz Büyücüsü (1939)



L. Frank Baum'un "The Wonderful Wizard Of Oz" adlı romanından uyarlanan sinema filmi "The Wizard Of Oz" (Oz Büyücüsü), 1939 senesinde vizyona girdi. Victor Fleming, Richard Thorpe, Mervyn LeRoy ve King Vidor'un yönetmenliğini yaptığı film, iki dalda Oscar'a layık görülürken, dört dalda da Oscar'a aday gösterildi. Verdiği mesajlarla büyük/ küçük herkesin içine işleyen filmde, 1969 senesinde hayatını kaybeden Amerikan aktris Judy Garland, 1949 senesinde hayatını kaybeden Amerikan aktör Frank Morgan, Ray Bolger, Billie Burke, Bert Lahr ve Jack Haley rol alıyor. Halası ve halasının kocasıyla çiftlik evinde mütevazı bir yaşam süren Dorothy, küçük köpeği Toto'dan rahatsız olan komşuların, köpeği alıkoymakla tehdit etmeleri üzerine Toto ile birlikte uzaklara gider. Çıkan kasırgada Doğu Cadısı ile tanışan Dorothy, cadıyı öldürür ve bir nevi kahraman olur. İyilik perisinin kendisine verdiği sihirli pabuçları saklamak ve Oz Ülkeesi'ne gidip, büyücüyü bulmakla görevli olan Dorothy, köpeği Toto ile Oz Büyücüsü'nün yaşadığı yere doğru yol alırken yolda kendine yeni arkadaşlar edinecektir Arkadaşlarından ilki, teneke robottur. Dorothy ile tanışan robot, kızın Oz Büyücüsü'ne gittiğini öğrenince uzun zamandır sahip olmak istediği 'kalp'e sahip olabilmek için bir şans yakaladığını düşünür ve Dorothy ve Toto'ya katılır. Robot, Toto ve Doroth, Oz Büyücüsü'nün merkezine doğru ilerlerken, bir korkuluğa rastlarlar. Üçlüye katılmak isteyen bu korkuluk,samandan yapılmıştır ve Oz Büyücüsü'nden 'beyin' istemektedir. Evine dönmek isteyen Dorothy ve Toto, akıl isteyen saman korkuluk ve kalp isteyen robot yollarına devam ederlerken, ormanda karşılarına çıkan aslanla korkuya kapılırlar. Ancak, aslanın da Oz Büyücüsü'nden bir isteği olacaktır; 'cesaret'.

Mumya (1999)



Binlerce yıl önce Mısır'da, İmhotep baş rahibi ile firavunun gözdesi Anck Su Namun gizli bir aşk yaşamaktadırlar. Ancak sevgililer yakalandığında cezaları korkunç olur. Güzel kadın intihar eder, baş rahip ise Hom-Dai, yani Ölüler Şehri Hamunaptra'ya diri diri gömülmeye mahkum edilir. Korkunç ceza infaz edilirken, rahip geri döneceğine yemin etmektedir. 1923'te Amerikalı maceracı Rick, Hamunaptra'yı bulmak isteyen İngiliz kardeşlere rehberlik etmektedir. Kaypak Johnathan, hazinelerin hayallerini kurarken, Evelyn'in merakı ise tamamen bilimseldir. Üçlü bilmeden korkunç laneti uyandıracaklardır.

Muhteşem Kahramanlar (2003)



Allan Quatermain, dünya çapında, parmakla gösterilen macera tutkunlarından biri olmakla kalmayıp aynı zamanda dünyanın hiç görmediği tüm süper kahramanların dahil olduğu birliğin başında bulunmaktadır. Quatermain'in sıradışı birliğinde her biri kendine özgü güçleri ve yetenekleri ile öne çıkan Kaptan Nemo, Dracula Mina Harker, görünmez adam Rodney Skinner, Amerikan gizli servis ajanı Sawyer, Dorian Gray, Dr. Jekyll/Mr. Hyde ve birliğin esrarengiz üyesi M yer almaktadır. İnsanlığın umudu olabilecek tüm dünya liderlerinin bir araya gelerek oluşturacakları komisyonu sabote etmeyi planlayan maskeli Fantom'un planlarına engel olmak için zaman kaybetmeden Kaptan Nemo'nun olağan dışı denizaltısı Nautilus'a binerek savunma hattına, yani İtalya'nın Venedik kentine doğru yola çıkarlar. Birliğin dünyayı kurtarmak için yalnızca 90 saati vardır.

Güzel ve Çirkin (1946)



İflasın eşiğindeki tüccar (Marcel André) bir oğlu ve üç kızı ile bir köyde yaşamaktadır. Kızlardan kendini beğenmiş,bencil ve şirret olan Felicie ve Adelaide, üçüncü kız Belle (Josette Day) üzerinde tahakküm kurmuş ve onu adeta bir hizmetçi gibi kullanmaktadırlar. Bir gün ormanda yolunu kaybeden tüccar karşısına çıkan garip bir şatoya girer. Kızı Belle için bir gül kopardığı esnada şatonun sahibi çıkagelir. Şatonun sahibi sihirli güçlere sahip yarı hayvan yarı insan bir yaratıktır.Tüccar'a kızlarından birisini kendisine vermediği takdirde onu öldüreceğini söyler. Kızlarından Belle babasını kurtarabilmek için kendini feda eder ve şatoya gider. Burada yaratığı tanıdıkça,onun göründüğü kadar vahşi ve acımasız olmadığını keşfeder.

Bullwhip (1958)

Yankilerin Gururu (1942)



Ünlü beyzbol oyuncusu Lou Gehrig'in kariyeri ve hayat hikayesini anlatan bir yapım. Gehrig’in yaşamından uyarlanan The Pride Of Yankees, Amerikan erkeği açısından "duygusal sinema" dendiğinde ilk akla gelen filmlerden biridir. Gary Cooper’ın kariyerinin en başarılı performanslarından biri ile Gehrig’i canlandırdığı film, Gehrig’in konuşmasını Cooper’ın ağzından aktararak yürek burktuğu kadar, gururlandıran muazzam bir final de sunmaktadır...

The Iroquois Trail (1950)



St. Lawrence ile Hudson Nehri vadileri arasındaki Iroquois Geçidi’nin kontrolünü ele geçirmeye çalışan Fransız, İngiliz ve yerlilerin amansız mücadelesi...

Baba (1996)



Babasının ölümü üzerine başka bir kente çalışmaya giden 14 yaşındaki Mehrollah, uzun bir süre sonra armağanlarla geri döndüğünde annesini bir polisle evli bulur. Ailesine kavuşmanın sevincini yaşayamayan Mehrollah annesinin ona hakaret ettiğini ve ailesine bakacak kadar erkek olduğuna inanmadığını düşünür, basit bir öyküyü az diyalogla ama derinlikli anlatan, kamera dili sağlam üslubu yerinde bir film.

The Last Outpost (1951)

Balıkçının Ayakkabıları (1968)

Altın Amazon Kadın ( 1979 )

Was Frauen Träumen (1933)

Çölde Çay (1990)



Bir kadının tehlikeli ve erotik yolculuğu... Turist, gezinin en başında evine ne zaman döneceğini bilir, oysa bir gezginin ne zaman geri döneceği hatta ve hatta dönüp dönmeyeceği bile belli değildir. Kit (Debra Winger) ve kocası Port (John Malkovich) New York'ta geçen on yıllık evliliğin ardından Fas'ın Tanca limanına gezgin olarak gelirler. Birbirlerini derinden sevmelerine karşın artık ilişki kuramamaktadırlar. Birbirlerine ulaşma arayışlarını bu yeni coğrafyada giderek derinleştirerek dışsallaştırırlar. Yorgun evliliklerini, hatta yorgun ruhlarını canlandırmayı beklerken bu yolculuk onları trajik sonuçlara götürür. Bertolucci, Time dergisi tarafından 1923'den beri İngilizce'de yazılmış en iyi 100 kitap arasında gösterilen P. Bowles'in aynı adlı eserinden uyarladığı bu filmde insan ruhunun ıssızlığını ve yalnızlığını sorgular. Bunun için seçilen mekan da bu kavramalarının maddi ifadesi olan Sahra Çölüdür. Muhteşem görüntü ve renkleriyle dikkat çeken film ayrıca özgün müziğiyle de Altın Küre ödülü almıştır. Çölde Çay seyircileri egzotik, erotik, ölümcül, çılgın duyusal bir merkezin derinlerine çeken bir filmdir.

Çöl Adamı Simon (1965)



Filmin konusu, 5. yy'da hayatının son 36 senesini bir sütun üzerinde çile doldurarak geçiren Suriyeli aziz Simeon Stylites 'ın hayat hikâyesinden izler taşımaktadır. Ancak Bunuel bu konuyu ele alsa da hikâyeye tam bir bağlılık göstermek gibi bir amaç gütmemiştir. Bu film, Viridiana ve Yokedici Melek' ten sonra yönetmen Luis Bunuel , oyuncular Claudio Brook ve Silvia Pinal, yapımcı ve Pinal' in kocası olan Gustavo Alatriste işbirliği ile çekilen üçüncü film olmuştur. Aziz Simeon Stylites' in oğlu Simón; 6 yıl, 6 ay ve 6 gün boyunca çölün ortasında bulunan sekiz metrelik bir sütunun üzerinde yaşayarak saf bir inanan haline gelebilmek için Tanrı'ya dua edip çile doldurmuştur. Zaman geldiğinde, yakınlardaki bir manastırdan gelen rahipler cemaati ile Simón' un mucizelerine ve azizliğine gönülden inanan fakir bir köylü kalabalığı onu selamlamak üzere çöle gelir. Keşişler tarafından kendisine rahiplik teklif edilen Simón, bu mertebe için değersiz olduğunu düşündüğünden bunu reddeder. Aynı anda Tanrı ile arasına hiçbir şeyin girmemesi gerektiğini düşündüğünden annesi ile vedalaşır ve rahiplerin önerdiği yeni bir sütuna çıkarak yeni bir çile dönemine girer. Bu sırada kendisinden şefaat dileyen elleri kesik bir adam için dua edip bir mucize gerçekleşirir ve ona ellerini geri verir. Aslında ondan mucize bekleyen kalabalık bu durumdan etkilenmez ve hep birlikte çölden ayrılıp Simón' u ve onun tırmandığı sütunun dibinde yaşamaya karar veren annesini yalnız bırakır.

Genç Kız (1960)



Beyaz bir kadına tecavüz etmekle suçlanan ve çareyi kaçmakta bulan Kuzeyli zenci bir caz müzisyeni avlanma sahası olarak kullanılan bir adaya sığınır. Adada, işçi olarak çalışan dedesini yeni kaybetmiş bir genç kız ve bir bekçi vardır. Genç kıza karşı kötü niyetler besleyen bekçi, zenci müzisyeni öldürmeye çalışır. Daha sonra bölge rahibi de tekne sürücüsüyle birlikte adaya gelir… Luis Bunuel’in İngilizce çektiği iki filminden biri olan 1960 yapımı The Young One (Genç Kız), konusu Carolina açıklarındaki bir adada geçmesine rağmen Meksika’da çekilmiştir. Irkçılığa ve cinsel ikiyüzlülüğe hiciv niteliğindeki bu kara komedi Peter Matthiessen’in bir hikayesinden serbestçe uyarlanmıştır.

Hakikatler ve Düzmeceler (1973)



Orson Welles sanat, sinema dünyası ve gerçek hayatla ilgili izlenimlerine resmi geçit yaptırıyor. Filmin en kayda değer vurgusu, sahtenin bireye değil, paylaşıma dair olmasının altını çiziyor olması. "Eğer birileri sahteyi, yalanı kabullenecek ortamı yaratmıyorsa, yalan ve sahte var olmaz."

Gülünç Bir Adamın Trajedisi (1981)



Film, Parma'da küçük bir peynir fabrikası sahibi olan Primo Spaggiari üzerine odaklanıyor. Primo, yoksul bir ailede büyümüş, ancak daha sonra küçük bir fabrika sahibi olmuş; Bertolucci'nin deyimiyle sıfırdan varolmuş, İtalyan ekonomisinin belkemiğini oluşturan adamlardan biridir.? Ancak Primo'nun sakin yaşamı, oğlunun kaçırılışı ile altüst olur. Oğlunu kaçıran teroristlerin istediği fidyeyi verip vermeme konusunda kararsızlığa düşen Primo, bir ikilem yaşar ve karısıyla birlikte duruma çözüm aramaya çalışır.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Film İzle - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger