Latest Movie :
Recent Movies

Game Of Thrones’un 8. sezonundan ilk görüntü


Taht Oyunları (Game Of Thrones) dizisinin sekizinci ve son sezonu 2019’un ilk yarısında yayımlanacak. Dizinin hayranları final sezonu sabırsızlıkla beklerken, HBO 8. Sezondan mini minnacık bir görüntü yayımladı.

HBO’nun geçtiğimiz cumartesi yayımladığı fragmanda yeni çıkacak diziler ile birlikte Game Of Thrones’tan da kareler yer aldı. Görüntülerin çoğu eski sezonlardan kareler olsa da biri merakla beklenen final sezonundan ilk görüntüydü. Bu kare de ilk önce eski sezondan zannedilse de öyle değil.

Görüntüde Winterfell’de Star kardeşlerin yeniden bir araya gelmesini görüyoruz. Görüntüde Jon Snow (Kit Harington) ile kardeşi Sansa Stark (Sophie Turner) bir birine sarılıyor.

Game Of Thrones televizyon tarihinde rekorlar kıran bir dizidir. Dizinin final sezonu 2019’un ilk yarısında yayımlanacak ve toplam 6 bölümden oluşuyor.

İşte HBO’nun yayımladığı fragman:

CBS, “The Big Bang Theory” dizisini sonlandırıyor


CBS, komedi dizisi “The Big Bang Theory”nin bu yıl yayımlanacak 12. ezonunun sonuncu olacağını duyurdu.

Warner Bros. Television, CBS ve Chuck Lorre Productions’dan yapılan ortak açıklamada, “12 sezon boyunca The Big Bang Theory’ye gösterilen destek için sevenlerine minnettarız. Biz, bütün ekibi, oyuncular, yazarlar ile birlikte dizinin başarısını taktir ediyor, sonuncu ve final sezonunca epik bir son sunacağız.” denildi.

Dizi geçen sene 11. ve 12. sezon olarak yenilenmiş ve orijinal karakterler ve oyuncuların hepsi -Jim Parsons, Galecki, Kaley Cuoco, Kunal Nayyar ve Simon Helberg- yeni sözleşmeler imzalamıştı. Daha iki hafta önce CBS dizinin yeni sezonları konusunun tartışıldığını açıklarken, bu yeni duyuru ile artık kararın verildiği ve sonlanacağı da ortaya çıktı.

Bu kararda dizinin geçen sene yayımlanan 11. sezonunda reytinginin düşmesinin etkili olduğu da ifade ediliyor.

Tüm zamanların en iyi macera filmleri – 1


Hangi tür filmleri en çok seviyor ve izliyorsunuz? Macera, aksiyon, dram, komedi ve sair dediğinizi duyar gibiyim. Zaten en çok izlenen film türleri listesi de böyle başlıyor. The Numbers’ın verilerine göre 1995 ile 2018 yılları arasında sinemalarda en çok izleyici çeken film türlerinde başı macera filmleri çekiyor. Onu sırasıyla aksiyon, dram, komedi, gerilim, korku, romantik komedi, müzikal, belgesel ve kara mizah filmleri izliyor.

Tabii bütün bu film türleri arasında her zaman keskin hatlarla ayrılan bir sınır yoktur. Bazen bir film hem macera hem aksiyon hem de dram olabilir. Ancak film severlerin tercihinin başında macera filmleri geliyor. İçinde bol bol aksiyon, komedi ya da dram da olsa kimse hayır demez.

Madem macera türü filmleri herkes seviyor, şimdiye kadar yapılan en iyi macera filmleri hangileridir? Böyle bir araştırma yaparken de Rotten Tomatoes’un “Tüm zamanların en iyi macera filmleri” başlığı ile yayımlanan ve 60 filmden oluşan listesi ile karşılaştım.

Listede izleyip beğendiğim birçok film var. İşte bu filmlerden en iyi 20 filmi bir liste halinde macera filmi izlemek isteyenler için derledim.

İşte, tüm zamanların en iyi macera filmleri:

1 - Jurassic Park (1993)

Yönetmen: Steven Spielberg
Oyuncular: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Richard Attenborough
Tomatometer: %92

Jurassic Park (1993), dinozorlarla ilgili yapılan filmler konusunda çığır açan bir yapım olmuştu. Dünya genelinde çok sevilmiş ve izlenmişti. Bunda ünlü yönetmen Steven Spielberg’in payı büyüktür. Bu film öncesi birçok farklı “dinozor” filmleri izlesek de, Jurassic Park (1993) ilk defa kullandığı görsellik ile bu tarih öncesi hayvanları bize neredeyse canlıymış gibi göstermesini başarmıştı. Tabii bir de onları oldukları çağdan alarak bizim yaşadığımız modern dünyaya kadar getirerek de daha farklı bir konuya değiniyor. Film Michael Chrichton'ın aynı isimli eserinden uyarlanmıştı.

2 - Indiana Jones Kutsal Hazine Avcıları (Raiders Of The Lost Ark - 1981) 

Yönetmen: Steven Spielberg
Oyuncular: Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman, John Rhys-Davies
Tomatometer: %95

Macera filmlerinin en iyi örneklerinden biri olan Indiana Jones filmlerini bilmeyen yoktur. Bu film de artık bir klasik yapım haline gelmiştir. Yönetmen koltuğundan Steven Spielberg’i gördüğümüz filmin oyuncu kadrosunun başında da Harrison Ford var. Ford ile Indiana Jones karakteri o kadar özdeşleşmiştir ki yıllar sonra çekilen yeni Indiana Jones filmlerinde de ihtiyar yaşına rağmen gençlere taş çıkartacak bir oyunculuk sergiliyor.

3 - Son Mohikan (The Last Of The Mohicans - 1992)

Yönetmen: Michael Mann
Oyuncular: Daniel Day-Lewis, Madeleine Stowe, Russell Means, Eric Schweig
Tomatometer: %95

Bazı yapımlar vardır ki bir yönü diğer her şeyden çok öne çıkar. İşte bu film de öyle yapımlardan biridir. Bu filmin müziği, filmden daha çok ün kazanmıştır. Filmin bu ünlü müziği de Trevor Jones ve
Randy Edelman tarafından bestelenmiştir. Filmin konusu ise izleyicisi 18. yüzyıla, Amerika’ya götürüyor. Fransızlar ile Yerliler arasında savaş vardır. Bir de buna İngiliz güçleri de katılır.

4 - Pi'nin Yaşamı (Life of Pi – 2012)

Yönetmen: Ang Lee
Oyuncular: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain, Tabu
Tomatometer: %87

Robinson Crusoe tarzı kitap ve filmleri çok seviyorum. Bütün olumsuzluklara rağmen ıssız bir yerde tek başına yaşam mücadelesi veren insanların hikayeleri etkileyicidir. Bu film de benzer bir durumu anlatıyor. Ana karakter Pi, gemilerinin batması sonucu bir botta tek başına kalır. Aslında bottaki tek insandır. Bottaki diğer canlı ise bir kaplandır. Böyle bir duruma düşen nasıl hayatta kalır, nasıl aklını yitirmez diye merak ediyorsanız bu etkileyici filmi izleyin.

5 - Yeni Hayat (Cast Away - 2000)

Yönetmen: Robert Zemeckis
Oyuncular: Tom Hanks, Helen Hunt, Paul Sanchez, Lari White
Tomatometer: %90

Yukarıda Robinson Crusoe demişken bu film de günümüzün Robinson Crusoe’sunu anlatıyor. Chuck Noland, geçirdiği bir uçak kazası sonucu sağ kalan tek kişidir. Ancak kurtulduğu yer de bir ıssız adadır. Günlük yaşamında ve işinde dakikaları bile sayarak ve planlayarak geçiren bu adam, düştüğü bu yerde sayacağı çok dakikası, saati ve günü olacaktır. Bütün bu şartlar Tom Hanks’in oyunculuğu ile birleşince ortaya güzel bir film çıkmıştır.

6 - Diriliş (The Revenant - 2015)

Yönetmen: Alejandro G. Iñárritu
Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter, Domhnall Gleeson
Tomatometer: %80

Bu filmi görünce aklıma gelen ilk şey Leonardo DiCaprio’nun aldığı ilk ve tek Oscar’dır. Filmi izlerken oyuncunun sergilediği performans, oynadığı karakterin çektiği acılar ve sıkıntıları gördükçe hep “Artık bu sefer Oscar’ı hak etti, artık bu sefer verirler” deyip durdum. Film ise izleyiciyi 19. yüzyılın başlarına ve Amerika’ya götürüyor. Ana karakter Hugh Glass bir ayının saldırısına uğrar ve hayatta kalma şansı da neredeyse yoktur.

7 - Indiana Jones: Son Macera (Indiana Jones and the Last Crusade - 1989)

Yönetmen: Steven Spielberg
Oyuncular: Harrison Ford, Sean Connery, Alison Doody, Denholm Elliott
Tomatometer: %84

Listedeki ikinci Indiana Jones filmi olmakla birlikte sonuncusu da değildir. Indiana Jones bu macerasında Hz. İsa'nın kayıp olan kutsal çanağını arıyor. Bu çanağın bir özelliği var ki onunla su için bir kişi ölümsüzlüğe kavuşur, ölüm döşeğindeki iyileşir. Tabii böyle bir çanak olunca da Naziler peşine düşerler. Jones sonunda çanağı bulur. Çanağı bulduğu yerde ise yüzlercesi var. Peki, hangisidir. İşte bu sahne gerçekten çok etkileyici ve öğreticidir.

8 - King Kong (2005)

Yönetmen: Peter Jackson
Oyuncular: Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody, Thomas Kretschmann
Tomatometer: %84

King Kong en sevilen yapımlardan biridir. Daha önceki yapımları izlemesem de bu film çok önemli mesajlar veriyor. Mesela birinin para konusundaki açgözlülüğünü, arkadaşlarını bu uğurda feda etmesi var. Diğer tarafta is “canavar” diyebileceğiniz koca ve çok güçlü bir yaratık var; King Kong. Ama bu koca cüsseli hayvanın yüreği diğerine göre çok daha sevgi ve şefkat doludur. Bir insanın para, şan ve şöhret uğruna canavarlaşmasını, bir “canavarın” da insancıllığını görüyoruz.

9 - Dünyanın Uzak Ucu (Master And Commander: The Far Side Of The World – 2003)

Yönetmen: Peter Weir
Oyuncular: Russell Crowe, Paul Bettany, Billy Boyd
Tomatometer: %84

Bu film size denizde yaşanan bir macerayı anlatırken, nefes kesen bir deniz savaşı sahneleri sunacaktır. Film Napolyon dönemini anlatıyor. Pasifik Okyanusu’nda biri İngiliz ve diğeri de Fransız, iki gemi var. Bunlar arasında kıyasıya bir savaş yaşanacaktır. Büyük hasar alan İngiliz gemisi, Yüzbaşı Aubrey (Russell Crowe) komutasındadır ve eve dönmek yerine Fransız gemisinin peşinde çılgın bir maceraya atılır.

10 - Kamçılı Adam (Indiana Jones and the Temple of Doom - 1984)

Yönetmen: Steven Spielberg
Oyuncular: Harrison Ford, Kate Capshaw, Jonathan Ke Quan, Amrish Puri
Tomatometer: %85

Listenin birinci bölümündeki son film de bir Indiana Jones filmidir. Bu sefer Jones’un yolu Hindistan’a düşer. Bu macerada ise sihirli bir mücevheri arıyor. Tabii, Hindistan’ın kendisi halen bile bizler için ilginç şeylerle dolu gizem dolu bir ülkedir. Buna Jones’un macera ruhu ve bir de garip bir tarikat eklenince ortaya yine soluk kesen bir macera filmi çıkıyor.

Devam edecek…

Tüm zamanların en iyi filmleri - 1


Sinema, günümüzde en popüler sanat dallarının başında geliyor. Herkes öyle ya da böyle bir şeyler izliyor. Ancak bazen yeni çıkan bir film bir defa “tüketilince” bir daha kimse izlemiyor ve unutulup gidiyor. Ancak sinema sektörünün öyle filmleri de vardır ki yıllar geçmesine rağmen halen tekrar tekrar izlenebilecek ve hatta izlemeyenlerin de mutlaka izlemesi gereken yapımlardır.

Tüm zamanların en iyi filmleri ile ilgili bir liste yapmak gerçekten zordur. Tabii ben bu listeye kendimin en sevdiği, beğendiği, defalarca izlediği ve herkesin izlemesini tavsiye ettiğim filmler ile başlayacağım. Aslında liste ne kadar uzun olursa “tüm zamanların en iyi filmlerini” daha eksiksiz sıralama imkânı elde ederiz.

Ancak bu ilk listeye sadece bir avuç “en iyi film” ile başlayacağım. İmkân buldukça da listenin devamını yapmaya çalışacağım. Sözü çok uzatmadan “tüm zamanların en iyi filmleri”nden oluşan küçük bir listeyi sunuyorum:

1 - Baba (The Godfather - 1972)

“Tüm zamanların en iyi filmleri” listelerinde bana göre olması gereken ilk film yönetmen Francis Ford Coppola’nın Baba (The Godfather - 1972) filmidir. Film aynı zamanda oyuncu kadrosundaki Marlon Brando ve Al Pacino isimleri ile de efsaneleşmiştir. Tabii bu filmi söyleyince mutlaka devam filmi Baba 2 (The Godfather: Part II - 1974) filmini de hatırlatmak lazım. Bu filmlerle ilgili çok uzun anlatıma gerek yok, tek söylenmesi gereken; “Eğer halen bu filmleri izlemediyseniz bir an önce izleyin!” olacaktır. Tabii bir de filmin müziğini de hatırlatmak lazım. Filmin kendi ününü aşan bir de müziği var.

2 - Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption - 1994)

Bu filmi kaç defa izlediğimi bile bilemiyorum ama her izlediğimde büyülenmişçesine mutlaka ekrana bağlanırım. Sakin seyri, anlatımı, olayların akışı ve tabii anlattığı hikâye ile dört dörtlük diyebileceğiniz filmlerdendir. Filmin verdiği en büyük mesaj ise sabırdır. Bir insanın sabrının sınırları ne kadardır bilemem ama oyuncu Tim Robbins’in canlandırdığı ana karakterin sabrı takdire şayandır. Tabii sonunda istediğini de elde eder. Filmden çıkarılabilecek diğer bir önemli konu da arkadaşlıktır. Yönetmenliğini Frank Darabont’ın yaptığı filmdeki diğer bir ünlü isim ise Morgan Freeman’dır.

3 - Ucuz Roman (Pulp Fiction - 1994)

Yönetmen Quentin Tarantino’nun Ucuz Roman (Pulp Fiction - 1994) filmi hem yönetmenine ün getiren hem de kısa sürede kült filmler arasına giren yapımlardan biridir. Suç ve gerilim türü olan filmin oyuncu kadrosu da dikkat çekiyor: John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman ve Bruce Willis. Filmdeki argo konuşmalar, suç ve şiddet sahnelerinden dolayı belirli yaşın altındakilerin (25-30 yaşın üzerindekiler izlesin) izlemesini tavsiye etmiyorum.

4 - Yıldız Savaşları: İmparator (Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back - 1980)

Yıldız Savaşları (Star Wars) serisinin serüveni 1977’de başlarken, şimdiye kadar sinema alanında bir efsaneye dönüşmüştür. Son vizyona giren filmler ve daha yapılacaklar ile bu seri daha da uzadı. Şahsen benim sevdiklerim arasında yer almasa da dünya genelinde adından çok söz ettiren filmlerden biridir. Peki serinin en iyi filmi hangisidir diye kısa bir araştırma yapınca da Irvin Kershner’in yönettiği ve serinin yapım sırasında ikinci filmi olan Yıldız Savaşları: İmparator (Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back - 1980) ismi ile karşılaştım.

5 - Matrix (The Matrix - 1999)

Wachowski kardeşlerin (Lana Wachowski, Lilly Wachowski) hem yönetmenliğini yaptığı hem de senaryosunu yazdığı Matrix (The Matrix - 1999) ise izleyicide yaşadığı dünyayı sorgulamaya yol açan bir bakış açısı ortaya çıkarıyor. Matrix filmi ile birlikte filmin ortaya koyduğu felsefe de çok konuşuldu ve hatta bunun üzerine kitaplar yazıldı. Ya biz de gerçekten Matrix gibi bir rüyada yaşıyorsak. Dünyamızdaki her şeyimiz bir kandırmacaysa? Bütün bu felsefi yönüyle birlikte filmde oyuncu Keanu Reeves, dövüş sahneleri hele o ünlü kurşunlardan kaçma sahnesi ile Matrix de adını hep en iyi filmler listelerine yazdırıyor.

6 - Gladyatör (Gladiator - 2000)

Gladyatör (Gladiator - 2000) filmi ile yönetmen Ridley Scott bizi Roma’ya, gladyatörlerin arenalarda halkı eğlendirmek için kanını döktüğü, canını verdiği bir döneme götürüyor. Tabii bir yanda Roma’nın çılgın bir imparatoru, diğer yanda ise acılı bir eski general ve gladyatör. Bu film aynı zamanda oyuncu Russell Crowe’u ilk defa tanıdığım film olmuştu.

7 - Kuzuların Sessizliği (The Silence of the Lambs - 1991)

Kuzuların Sessizliği (The Silence of the Lambs - 1991) filmi için oyuncu Anthony Hopkins’in film boyunca sadece birkaç defa ağzını açmasına rağmen Oscar aldığı bir film nitelendirmesi yapılıyor. Bu hem oyunculuğun hem de filmin kalitesini göstermesi açısından kısa ve öz bir cümle. Yönetmen Jonathan Demme’ın bu filmi aynı zamanda doktor Hannibal Lecter karakter ve tiplemesini de öne çıkarmıştı. Gerilimi iliklerinize kadar yaşayacağınız filmlerdendir.

8 - Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring – 2001)

J. R. R. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi kitabı fantastik edebiyat türünün en iyi eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. Peter Jackson’un yönetmenliğini yaptığı film uyarlaması da fantastik edebiyat türüne olan ilgiyi daha da artırdı. Kitap gibi filmi de üçleme olarak hazırlandı. Yapımı, görselliği, müziği ve her yönüyle gerçekten de muhteşem bir yapım ortaya çıktı. Zaten bunun için de serinin üçüncü filmi 11 dalda birden Oscar alınca da “Oscar’ın Efendisi” denildi.

9 - Rüzgar Gibi Geçti (Gone with the Wind - 1939)

Rüzgar Gibi Geçti (Gone with the Wind - 1939) Amerikan iç savaşı arifesinde geçen bir aşk hikâyesini anlatıyor. Film Margaret Mitchell'un 1936 yılında yayımlana ve Pulitzer ödüllü aynı isimli eserinden uyarlanmıştır. Dram ve aşk deyince akla gelen klasikleşmiş filmlerdendir.

10 - Cesuryürek (Braveheart - 1995)

Listenin sonuna ise biraz da kendimin en çok sevdiği bir filmi koyuyorum. Cesuryürek (Braveheart - 1995) filminin yönetmenliğini Mel Gibson yaptı. Oyuncu kadrosunda Mel Gibson ile birlikte Sophie Marceau’yu görüyoruz. Filmi ilk izlediğimde en beğendiği kısmı savaş sahneleri olmuştu. Tekrar tekrar izledikçe ise verdiği özgürlük, aşk, arkadaşlık, vatanı sevmek gibi mesajlar da filmi daha çok sevmeme sebep olan diğer unsurlarıdır. Henüz bu filmi izlemediyseniz bir an önce izleyin.




Devam edecek…

Not: Bu liste tüm zamanların en iyi filmleri ile ilgili hazırladığım ilk yazı oldu ve zaman zaman devamını yapacağım. Sizin de sevdiğiniz ve tüm zamanların en iyi filmleri arasında mutlaka olmalı dediğiniz filmler varsa lütfen yorumda benimle paylaşın.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Film İzle - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger